Με κινητοποιήσεις «απαντούν» οι φαρμακοποιοί για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ

 

ImageHandler.ashx


«Πλέον αδυνατούμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας με συνέπεια να μην μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα για τους ασφαλισμένους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος

Με Γενική Συνέλευση του κλάδου και κινητοποιήσεις «απαντούν» οι φαρμακοποιοί της χώρας στη συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει πως η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία.

«Οι πληρωμές για τις συνταγές που εκτελέσαμε για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποτελούν για τα φαρμακεία κεφάλαιο κίνησης. Πλέον αδυνατούμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας με συνέπεια να μην μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Τα χρονικά περιθώρια αντοχής των φαρμακείων εξαντλήθηκαν» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο ΠΦΣ διαπιστώνει ότι οι προσπάθειες να διαμοιραστεί το βάρος της καθυστέρησης εξόφλησης και στους άλλους φορείς που εμπλέκονται στο Φάρμακο απέβησαν άκαρπες. Έτσι, ο ΠΦΣ συνεδριάζει για όλα τα θέματα του κλάδου που μένουν σε εκκρεμότητα την Τετάρτη 27 Μαΐου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα και η Γενική Συνέλευση με τους αντιπροσώπους από ολόκληρη την χώρα, για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις με στόχο τις κινητοποιήσεις.