Μητροπολίτης Αργολίδας: Καλά έκανε ο Τσίπρας και δεν ορκίστηκε – Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος

 

tsipras_708_orkos


Εναν… απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιλογή του να μην ορκισθεί πρωθυπουργός με θρησκευτικό όρκο: Ο Μητροπολίτης Αργολίδος δήλωσε ότι έκανε πολύ καλά και πως και ο ίδιος τάσσεται εναντίον του θρησκευτικού όρκου.

«Εγώ είμαι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια. Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο» δήλωσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Οπως εξήγησε, «το Ευαγγέλιο είναι κατά του όρκου» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε και μακάρι να ‘ρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος. Ας βρεθεί κάτι άλλο».

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος (το κοσμικό του όνομα είναι Αντωνόπουλος) χειροτονήθηκε τις 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Κατάγεται εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο 63χρονος μητροπολίτης έχει προκαλέσει αίσθηση με τις κινήσεις του και άλλη φορά. Πρόσφατα, αφού τέλεσε τον αγιασμό στα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας της Ιερά Μητρόπολης Άργους, συνομίλησε με τα παιδιά και δεν δίστασε να βγάλει το καλυμαύκι του και να παίξει… πινγκ πονγκ παίζοντας για λίγο μαζί τους.