Οι AnonymousGreece χτυπούν συνεχώς την Τράπεζα της Ελλάδας

anonymousgreece_106254598


Σε ανάρτησή τους στο Facebook ανέφεραν ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνείες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. www.bankofgreece.gr #AnonymousGreece».

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή διαφόρων ειδών εγγράφων από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, οι Anonymous ξαναχτύπησαν.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook ανέφεραν ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνείες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. www.bankofgreece.gr #AnonymousGreece».

Μάλιστα, απαντώντας σε σχόλια χρηστών του Facebook σχολίασαν ότι «μερικά serves τους θα επανέρχονται άλλα θα ξαναδέχονται επίθεση. Η επίθεση χτυπάει τα συστήματα περισσότερο και όχι το site».

Δείτε την ανάρτηση των anonymous:

Εχτες Τρίτη οι Anonymous Greece ξαναχτύπησαν αυτή την φορά σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εσωτερικών και διαρρέουν μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook, αρχεία με έγγραφα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΤτΕ, τεχνικοί της οποίας προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος σέρβερ «χτυπήθηκε» και αν για παράδειγμα είναι κάποιος παλιός απενεργοποιημένος ή κάποιος σέρβερ γραμματείας με δευτερεύουσας σημασίας αρχεία, όπως πιστεύουν μέχρι στιγμής και αντίστοιχα από το Υπουργείο Εσωτερικών κάποιους διαγωνισμούς για αναγγελίες προσλήψεων κλπ.

Όπως και να έχει είναι ένα ακόμη χτύπημα μετά την ιστοσελίδα των πλειστηριασμών ήδη άτυπα υπάρχει επικοινωνία Δίωξης και ΤτΕ ώστε να ξεκινήσει έρευνα και θεωρείται μάλλον βέβαια ότι θα υπάρξει και σχετική εισαγγελική εντολή.

ΤτΕ: Στοιχεία ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό όσα διέρρευσαν

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει σχετικά:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Την Κυριακή, η οργάνωση με αναρτήσεις της στη σελίδα στο facebook, προειδοποίησε την “Κυβέρνηση της Ελλάδος”, πως “τα χειρότερα έρχονται”, ενώ υπογράμμισαν πως το χτύπημα στην ΤτΕ “δεν ήταν ακριβώς επίθεση, αλλά προειδοποίηση”.

Η ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών επανήλθε την Δευτέρα, ανακοινώνοντας πως έχει στη διάθεσή της ευαίσθητες βάσεις δεδομένων, οι οποίες με “μία λάθος κίνηση θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας”.

Μερικές ώρες αργότερα, με νέα ανάρτησή τους ενημέρωσαν πως σήμερα σκοπεύουν να διαρρεύσουν αρχεία, συνολικού μεγέθους 10 GB, από κυβερνητικούς servers.