Ομαλά η έξοδος των ετεροδημοτών

 

diodia-708_1


Με άστατο καιρό, συνεχίζεται η έξοδος των ετεροδημοτών προς τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Νέας Οδού από τα διόδια Αφιδνών, από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα, Σάββατο στις 13:00 πέρασαν 36.185 οχήματα, κίνηση αυξημένη κατά 28,74% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας, από χθες Παρασκευή μέχρι σήμερα στις 14:00 πέρασαν 45.700 οχήματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού 50.000 ετεροδημότες ταξίδεψαν από χθες Παρασκευή, κίνηση κατά 50% αυξημένη, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και τα έκτακτα δρομολόγια των λεωφορείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων η κίνηση σε σχέση με παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις χαρακτηρίζεται σχετικά μειωμένη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ενισχύσει τους συρμούς της με επιπλέον βαγόνια και τα εισιτήρια κοστίζουν 30% φθηνότερα καθώς η εταιρεία προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, χορηγεί έκπτωση για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν όμως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.