Πάτρα: 11 κιλά ηρωίνης σε φορτηγό με πορτοκάλια

 

xeiropedes_760915860


Πάνω από 11 κιλά ηρωίνης εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής οι λιμενικοί στο νέο λιμάνι της Πάτρας, σε φορτηγό που –υποτίθεται ότι – μετέφερε πορτοκάλια. Ο εντοπισμός του παράνομου, που ήταν κρυμμένο στο φίλτρο καμπίνας του φορτηγού έγινε με τη βοήθεια του σκάνερ που έχει το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

«Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και τη σύλληψη τριών ημεδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο νότιο λιμένα Πατρών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), με φορτίο παλέτες που περιείχαν χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, εντοπίστηκαν με τη χρήση κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X (X-RAY VAN), επιμελώς κρυμμένες σε μηχανικό εξάρτημα του τράκτορα και συγκεκριμένα εντός του φίλτρου καμπίνας, είκοσι δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών διακοσίων ενενήντα τριών και μισό γραμμαρίων (11.293,5 gr).

Ο 61χρονος οδηγός του ανωτέρω οχήματος, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί με το Φ/Γ όχημα σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, με προορισμό την Ιταλία, συνελήφθη, ενώ κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του Β’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος καθώς και ο 43χρονος υπεύθυνος του φορτίου, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα στην πόλη των Πατρών.

Από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, τα ανωτέρω οχήματα, οκτώ κινητά τηλέφωνα καθώς και μία συσκευή πλοήγησης.»

thebest