Πανελλαδικές 2015: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

 

panelladikes2014_361619827


Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι χιλιάδες μαθητές που δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα Ημερήσια, Εσπερινά Γυμνάσια και Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα κλείσουν την ερχόμενη Τετάρτη (13/5/2015) για τη διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) μία ημέρα αργότερα (19/5).

Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πρακτική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα γίνει από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου.

Στις 9 Ιουνίου θα αρχίσουν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

Oι απολυτήριες εξετάσεις για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.