Προβληματίζει την αστυνομία η αυτοκτονία του ληστή του Διστόμου -Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται

 

agxialos_listes708_0


Με τις έρευνες να συνεχίζονται, μετά από την επέμβαση της αστυνομίας στη Ν. Αγχίαλο, έντονο προβληματισμό προκαλεί στις αρχές η απόφαση του ενός εκ των ληστών του Διστόμου να αυτοκτονήσει.

Ο Σπύρος Δραβίλας έστρεψε εναντίον του το καλάσνικοφ, όταν περικύκλωσε η αντιτρομοκρατική το σπίτι στο οποίο βρίσκονταν τα τρία άτομα στη Ν. Αγχίαλο και έβαλε τέλος στη ζωή του, πριν παραδοθούν τελικά οι άλλοι δύο, ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει η αστυνομία είναι γιατί ένας κακοποιός, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα, με διασυνδέσεις στη φυλακή, φοβήθηκε τόσο την επιστροφή του σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και προτίμησε να αυτοκτονήσει. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι άλλοι δύο συλληφθέντες στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε άλλο χώρο του σπιτιού όταν αυτοκτόνησε ο Δραβίλας και δεν περιγράφουν κάποιο σκηνικό πανικού ανάμεσά τους για το γεγονός ότι ήταν περικυκλωμένοι.

Μάλιστα, για αυτό το λόγο εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε άλλος λόγος για τον οποίο δεν ήθελε να επιστρέψει σε φυλακή και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega διερευνάται η περίπτωση να είχε εμπλοκή ο Δραβίλας στην άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Στυλίδα πριν από μερικούς μήνες, τον οποίο είχαν «γαζώσει» με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του.

Για αυτό το λόγο εξετάζεται κατά προτεραιότητα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δραβίλας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.