«Τέντωσαν» τον στόλο των πυροσβεστικών αεροπλάνων οι πυρκαγιές

toyuqu8t


Στο «κόκκινο» εργάζονται τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου και οι αποστολές να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και τα αεροπλάνα να είναι διαθέσιμα για πτήσεις, εξόδους όπως αποκαλούνται στην αεροπορική διάλεκτο, την επόμενη μέρα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε τρεις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 30 Ιουνίου μέχρι και χθες 2 Ιουλίου τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροπλάνων συμπλήρωσαν 136 ώρες πτήσης και συνολικά 64 εξόδους. Μέσα δηλαδή σε τρεις ημέρες συμπλήρωσαν σχεδόν 5,5 24ωρα…

Αυτές αξίζει να σημειωθεί πως είναι οι ώρες που τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν συνδράμοντας στην κατάσβεση πυρκαγιών. Την ίδια στιγμή, αεροπλάνα της Π.Α. πέταξαν μεταφέροντας συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε ανάγκη λόγω θεμάτων υγείας. Σε αυτό το κομμάτι τα αεροπλάνα συμπλήρωσαν πάνω από 21 ώρες.

Η στρατιωτική ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε και τα μέσα να υπάρχουν και το ηθικό να είναι υψηλό.

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Κυριάκος Παναγιωτόπουλος

Ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις τρέχουσες αποστολές αεροπυρόσβεσης, συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της 355 Μοίρας, ενώ τόνισε την κρισιμότητα τέτοιων αποστολών στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και την αναγκαιότητα συνεχούς εγρήγορσης προκειμένου ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα.

s;ogihsi1 s;ogihsi2 s;ogihsi3 s;ogihsi4 s;ogihsi5