Το νέο «πρόσωπο» του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» -Το ανακαινισμένο τέρμιναλ αναχωρήσεων [εικόνες]

 

aerodromio.30.5.708


Οσοι δεν έχουν περάσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως επιβάτες εδώ και καιρό, θα παρατηρήσουν πολλές αλλαγές στο επόμενο ταξίδι τους.

Στις περιοχές εντός και εκτός Σένγκεν έγιναν λειτουργικές και αισθητικές αλλαγές, έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ. αντίστοιχα, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο συνολικής αναβάθμισης.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά στη δημιουργία 2 κεντρικών σημείων ελέγχου ασφαλείας στις εισόδους των περιοχών εκτός Σένγκεν (διαβατήρια – ασφάλεια) και εντός Σένγκεν (κάρτες επιβίβασης – ασφάλεια). Πλέον, οι επιβάτες περνούν τον έλεγχο και έχουν την άνεση να περιηγηθούν στις νέες, αναβαθμισμένες διαδρομές και χώρους των εντός και εκτός Σένγκεν περιοχών, χωρίς πίεση χρόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώς οι transfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους 10 λεπτά ταχύτερα.

Με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, στην περιοχή εκτός Σένγκεν δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζει εμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώς διασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό και αίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.

Στην περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, παραπέμποντας σε μια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη», οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουν στην «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ