Τσιρώνης: Αν επιμείνουν οι εταίροι, πάμε σε δημοψήφισμα

 

tsironis708


Την προοπτική του δημοψηφίσματος έβαλε στο τραπέζι ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Οπως προειδοποίησε, σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν μέχρι τέλους στους όρους που θέτουν τότε «υπάρχει και η λύση της προσφυγής στον λαό, όχι σε εκλογές αλλά σε δημοψήφισμα για να πάρει θέση ο λαός απέναντι στην συμφωνία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «διατηρεί ελάχιστες κόκκινες γραμμές» και πως έχει ήδη προχωρήσει «σε πολλές υποχωρήσεις στο πρόγραμμά της και έχει δεχθεί να μεταθέσει εξαγγελίες για την επόμενη χρονιά».

Σε ομιλία του στην Τιθορέα Φθιώτιδος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ακόμη: «Δεχόμαστε πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν είναι οικονομικός αλλά πολιτικός». Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν ήταν άλλη κυβέρνηση στην θέση μας οι εταίροι θα είχαν δώσει τα δεκαπλάσια».

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας επεσήμανε ότι η χώρα δεν έχει πάρει εξωτερική χρηματοδότηση εδώ και 9 μήνες. «Εχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε τόσο στις υποχρεώσεις στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, κάτι στο οποίο είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιρώνης συζήτησε με τους κατοίκους σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την παραγωγή αλλά και το χωροταξικό της περιοχής.