Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ύποπτος για τη δολοφονία

koimitirio


Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής προσήχθη και εξετάζεται ένας άντρας ως ύποπτος για την ανθρωποκτονία σε βάρος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο.

Ο ύποπτος, που όπως όλα δείχνουν έχει ομολογήσει την πράξη του, είναι Έλληνας και ανακρίνεται από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ενώ όπως όλα δείχνουν είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές, για υποθέσεις σχετιζόμενες με ναρκωτικά. Στην περιοχή του Β’ Νεκροταφείου καταγράφονται  συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών. Ωστόσο, έως τώρα δεν είχε τέτοια τραγική κατάληξη.

Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε στο Νεκροταφείο την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, όπως συνήθιζε, για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ο ιατροδικαστής μέτρησε συνολικά 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα, αμυντικά τραύματα στο χέρι και ειδικά στην παλάμη καθώς φαίνεται προσπάθησε να συγκρατήσει από την λάμα το μαχαίρι του δράστη.

Η 32χρονη πραγματικά πάλεψε για την ζωή της, ενώ είχε και ένα τραύμα στο πρόσωπο, δύο χαρακιές που τέμνονται αλλά έχουν ακανόνιστο σχήμα και δίνουν την εντύπωση γράμματος, δίχως όμως να φανερώνουν πρόθεση να σχηματίσει ο δράστης το συγκεκριμένο γράμμα και δικαιολογούνται ως σχήμα από την πάλη. Ακριβώς επειδή είναι ακανόνιστο το σχήμα τους λοιπόν δεν μπορεί η Αστυνομία να το εκλάβει ως στοιχείο.

Το κινητό οδήγησε στο δράστη

Ο δράστης καθυστέρησε να απενεργοποιήσει το κινητό της άτυχης κοπέλας κατά 10 λεπτά μετά την δολοφονία, κάτι που σημαίνει πως από τα Άνω Πατήσια και το Β’ Νεκροταφείο έφτασε ταχύτατα στην περιοχή της Ομόνοιας, ενδεχομένως με κάποιο μέσο μεταφοράς, δίκυκλο ή άλλο, καθώς από κάμερες του Ηλεκτρικού και του ΜΕΤΡΟ δεν έχει καταγραφεί άτομο να εισέρχεται στους σταθμούς κρατώντας στα χέρια του μία γυναικεία τσάντα.

Μεταξύ άλλων ερευνώνται καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο που καταλήγουν κινητά τηλέφωνα από κλοπές, αλλά γίνονται και στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και του κέντρου με άτομα που έχουν απασχολήσει για κλοπές και ληστείες σε πεζούς αλλά και για άτομα που υπάρχει η υποψία, κυρίως από ασιατικές χώρες.