Φονική η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα. Νεκρός 57χρονος στην Κέρκυρα

 

kakokairiakerkira_419537235


Νεκρός ανασύρθηκε από το αυτοκίνητό του ένας 57χρονος, ο οποίος δεν κατάφερε να βγει από το αμάξι του όταν αυτό παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ κινείτο στην Κέρκυρα.

Η σύζυγος και τα παιδιά του, που ήταν επίσης στο αυτοκίνητο, κατάφεραν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα και είναι ασφαλείς. Η οικογένεια είχε έρθει από την Αγγλία για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί, που χθες το βράδυ επλήγη από έντονη βροχόπτωση.

Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο της οικογένειας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά από τα οποία είχε πλημμυρίσει ο δρόμος.

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Ήπειρο, με την Ηγουμενίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το βράδυ σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση, που διήρκησε για αρκετή ώρα, ενώ στην Πάργα, στην Άρτα και στα Ιωάννινα, εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τα Ιωάννινα δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, παρά τη σφοδρότητα της βροχής, με εξαίρεση την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Στην Ηγουμενίτσα, από την άλλη, καταγράφηκε σειρά προβλημάτων, με αρχή τους πλημμυρισμένους δρόμους με ακινητοποιημένα οχήματα και τα νερά να φτάνουν μέχρι τις εισόδους σπιτιών και καταστημάτων.

Ο παραλιακός δρόμος της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε, λόγω υπερχείλισης του ρέματος του Γραικοχωρίου, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για κάποιες ώρες.

Από τη βροχή έπεσαν δέντρα, όπως ένα μεγάλο πεύκο που κατέρρευσε στην παλαιά Εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων.

ant1news