Αγροτικά

Εμπορική συμφωνία εξαγωγής 1 εκ. λίτρων ΠΟΠ Κρητικού ελαιολάδου στον Καναδά

Την ενδυνάμωση των σχέσεων της Κρητικής Ομογένειας στο Καναδά με το τόπο καταγωγής τους την Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ Δημήτρης Νικολιδάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 11/5 την Περιφέρεια μαζί με το μέλος του συλλόγου Παναγιώτη Μαυράκη και τους Καναδούς επιχειρηματίες Ματέο Καμαγιάνι και Άλντο Καμαγιάνι.

Παράλληλα ο κ. Νικολιδάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, ότι στο πλαίσιο της προώθησης των Κρητικών προϊόντων στον Καναδά, κλείστηκε εμπορική συμφωνία για την εξαγωγή 1 εκ. λίτρων ΠΟΠ Κρητικού παρθένου ελαιολάδου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην δυναμική που παρουσιάζει η Κρητική ομογένεια στην Αμερική, όπου, όπως είπε, εκεί διαπρέπει άλλη μια Κρήτη. Ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους ομογενείς μας για την επίσκεψη επεσήμανε ότι πάντα η Περιφέρεια Κρήτης είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Κρητική ομογένεια όπου γης, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button