Αγροτικά

Ενίσχυση πωλήσεων στην Ισπανία τον Μάιο

Σύμφωνα με τη στατιστική πωλήσεων των επιχειρήσεων που ανήκουν στην ισπανκή Ένωση Επιχειρήσεων Εμφιάλωσης και Τυποποίησης Βρώσιμων Ελαίων (Anierac, αντίστοιχη του ΣΕΒΙΤΕΛ), τον προηγούμενο Μάιο του 2018 πουλήθηκαν 59,56 εκατ. λίτρα, ο καλύτερος μηνιαίος απολογισμός αυτού του έτους. Συγκεκριμένα από αυτά, τα 27,23 εκατ. λίτρα αντιστοιχούν σε ελαιόλαδο, 1,22 εκατ. σε πυρηνέλαιο και τα υπόλοιπα 31,11 εκατ. λίτρα σε ραφινέ σπορέλαια.

Το ενημερωτικό δελτίο Μαΐου της Anierac κατέγραψε συνολικές πωλήσεις τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 που ανέρχονται σε 271 εκατ. λίτρα, όγκος παρόμοιος με αυτόν της ίδιας περιόδου του 2017.

Όσον αφορά τα ελαιόλαδα, τον μήνα Μάιο όλες οι κατηγορίες παρουσίασαν βελτίωση σχετικά με τους προηγούμενους μήνες. Έτσι, οι δύο κατηγορίες με την εντονότερη  παρουσία στην αγορά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το «απαλό», ξεπέρασαν τα 10 εκατ. λίτρα. Η κατηγορία του “κοινού” παρθένου ξεπέρασε τα 2,8 εκατ. λίτρα και του «έντονου» τα 3,9 εκατ. λίτρα.

Έως τον Μάιο, κατά την ελαιοκομική χρονιά 2017/18, οι ποσότητες του ελαιολάδου ανέρχονται σε 192,77 εκατ. λίτρα, δηλαδή 12,4 εκατ. λιγότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Στη σύγκριση αυτή, το έξτρα παρθένο είναι το μοναδικό που δείχνει βελτίωση με μία αύξηση του 4,24%· ενώ η κατηγορία του απαλού παραμένει σχεδόν σταθερή. Αντίθετα, το “κοινό” παρθένο και το «έντονο» συνεχίζουν να υποχωρούν εν σχέσει με τη προηγούμενη χρονιά.

Από το πυρηνέλαιο, τον μήνα Μάιο πουλήθηκαν 1,22 εκατ. λίτρα, με το σύνολο των πέντε αυτών μηνών του 2018 να ανέρχεται σε σχεδόν 6,5 εκατ. λίτρα, 18,12% λιγότερο συγκριτικά με τους πρώτους πέντε μήνες του 2017.

Σχετικά με τα σπορέλαια, επιβεβαιώνεται η ελαφρά βελτίωση των πωλήσεων αυτών των τελευταίων μηνών. Έτσι, από το ραφινέ ηλιέλαιο πουλήθηκαν 27 εκατ. λίτρα. Συνολικά, έχουν πουληθεί 147,56 εκατ. λίτρα, ένα αυξημένο ποσοστό κατά 4,41% σε σχέση με το 2017.

Πηγή: www.mercacei.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button