Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Εντυπωσιασμένος ο Χαρίτσης από την περιοδεία του στα Φιλιατρά – Επίσκεψη σε “ΓΑΙΑ” & “Γεωργική Ανάπτυξη” [εικόνες]

Περιοδεία στην παραγωγική γη της Τριφυλίας

Στην Τριφυλία έκανε περιοδεία σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από την πόλη των Φιλιατρών και συγκεκριμένα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΓΑΙΑ»στα Φιλιατρά, όπου τον καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του φορέα Γιώργος Αλεξανδρόπουλος μαζί με τον κ.Τέλη Κανναβό αλλά και με παραγωγούς της περιοχής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για την πιστοποίηση των προϊόντων, την συσκευασία τους, την παραγωγική δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή ως κορυφαίο κέντρο καλλιεργειών και κηπευτικών χαμηλής κάλυψης. Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις μεταφορές, την εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την στήριξη των αρμόδιων φορέων καθώς οι παραγωγοί εντόπισαν ως μεγάλο έλλειμμα την απουσία χάραξης εθνικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα γεύθηκε τοπικά προϊόντα όπως το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης το οποίο είναι εύγεστο απαλλαγμένο από φάρμακα με άριστες αποδόσεις, χρώμα, υφή και κυρίως γεύση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για τα στοιχεία καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Τριφυλίας για το καρπούζι, το αγγούρι, την ντομάτα και τα υπόλοιπα κηπευτικά. Μάλιστα η περιοχή συμβάλλει καθοριστικά στο τοπικό και κυρίως στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε την ευρωπαϊκών προδιαγραφών θερμοκηπιακή μονάδα της Γεωργικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά παρουσία του υπεύθυνου της μονάδας κ. Κώστα Θεοδωρόπουλου.

Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τα νέα σπορεία, την καρπόδεση των άριστων υβριδίων ντομάτας, την τεχνογνωσία που παράγεται στο κέντρο πάνω στην γενετική αξία των φυτών καθώς και τους χώρους με τις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου έμεινε εντυπωσιασμένος.

Τον κ. υπουργό συνόδευε κλιμάκιο από το υπουργείο, ενώ το παρών έδωσαν η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας κ. Ιωάννα Μαραβελή με την κ. Τσούλου, εκπρόσωποι φορέων ενώ παρών ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου.

Επόμενος σταθμός του κ. Χαρίτση ήταν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. (Θα υπάρξει νεότερο ρεπορτάζ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button