Ελλάδα

Εξελίξεις στην αυτοκτονία της 22χρονης φοιτήτριας. Επεσε θυμα εκβιασμού;

 

autoktonia_madata_355159485


Τις συνθήκες που οδήγησαν την 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ στην αυτοκτονία καλούνται να διερευνήσουν οι αρχές, μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Η Γαλήνη ή Λίνα για τους φίλους της, φοιτήτρια βιολογίας και αθλήτρια kick boxing, έβαλε τέλος στη ζωή της τον περσινό Νοέμβριο, όταν πήδηξε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αιτία της εισαγγελικής παραγγελίας αποτέλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης. Σε συνέντευξή της στο “Έψιλον” υποστήριξε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν εκβιασμό ότι θα δημοσιοποιήσουν ερωτικό υλικό που είχαν γι’ αυτήν. Η μητέρα της φοιτήτριας υποστήριξε ότι η κόρη της είχε μπλέξει σε κύκλωμα, οι άνθρωποι του οποίου “την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της”.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή προς την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά “να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος”. Παράλληλα, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες αλλά και να γίνει “κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων”, ενώ εάν εντοπιστούν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων “να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button