Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εορτασμός της Παναγίας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα

 

77977b7b6d72dcd641d05e47eb2e5f09_L


Την Παρασκευή ξεκινούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγιάς της Τριχερούσας στη Φοινικούντα, που θα διαρκέσουν δύο μέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πύλου –Νέστορος.

Τον εορτασμό θα ευλογήσουν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Άρτης κ.Καλλίνικος, και ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, την Παρασκευή 7-7-2017 θα τελεσθεί μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός. Το Σάββατο 8-8-2017 θα τελεσθεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη, βρίσκεται η Φοινικούντα, γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με αμμουδερές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά. Η Φοινικούντα αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό πολλών Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιοχή διαθέτει τουριστική υποδομή, μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενοικιαζόμενων δωματίων – διαμερισμάτων, κάμπινγκ, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και τουριστικών καταστημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button