Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας [εικόνες]

Επίσημη επίσκεψη στην νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, παρουσία του αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος Παν. Μπασάκου, του οικονομικού διευθυντή Θεόδ. Ντέντε, εκπροσώπων των εργαζομένων και του ιατρικού προσωπικού, παρουσία στο γραφείο του εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας όπως του αναπληρωτή δημάρχου Γιαν. Μερκούρη, του αντιδημάρχου Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανου, της επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωαν. Μαραβελή με την κα Τσούλου.

Ο κ. Μπασάκος παρουσίασε στον υπουργό την εικόνα της μονάδας με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας έμφαση στην αγορά νέου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως και την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου κι άλλων.

Επίσης υπάρχει προμελέτη για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο του ιδρύματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες ώστε να συστεγάζονται μαζί και όχι σε μισθωμένα οικήματα στην περιοχή με την μελέτη να είναι 1,2 εκατ. ευρώ σε 200 τ.μ. Παράλληλα μίλησε για την μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ευρύτερη περιοχή, χάρη στις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια…

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αλ. Χαρίτσης εξήρε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν λέγοντας ότι την ώρα της ξενάγησης αναλογίστηκε ότι τα χρήματα που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς έπιασαν τόπο αξιοποιώντας τον νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με τις δωρεές.

Αναλυτικότερα ο κ. Χαρίτσης δήλωσε πως, «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τη διοίκηση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται και εδώ, όπως και σε όλη τη χώρα, στα νοσοκομεία, στο ΕΣΥ, για την κάλυψη των πολύ μεγάλων υγειονομικών αναγκών που υπάρχουν. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι, τα ζητήματα της Υγείας, οι προσλήψεις προσωπικού, η κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και αυτό, νομίζω, ήδη το έχουμε αποδείξει και στο κομμάτι το χρηματοδοτικό αλλά και με τις προσλήψεις οι οποίες έχουν γίνει κατά προτεραιότητα στην Υγεία».

Αύριο, Σάββατο 9 Ιουνίου, το πρωί (στις 10.30) θα επισκεφθεί το κτήμα Παναγιωτόπουλου (οινοποιείο) στον Πύργο Τριφυλίας αλλά και το Δήμο Πύλου- Νέστορος, όπου και θα εξαγγείλει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button