Εκπαίδευση

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: "Στον αέρα" οι μαθητές της Πληροφορικής

 

3117dc5b670f698e0d706438e0a990f9_l


Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει το Τμήμα Πληροφορικής του σχολείου, με το σκεπτικό ότι είναι ολιγομελής.

Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές που παρακολουθούσαν το τμήμα αυτό μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ενώ είχαν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα τους, μετά τη μη έγκριση, από Δευτέρα σταματούν. Οπως είναι φυσικό αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αφού πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του σχολείου συμβαίνει να μην εγκριθεί τμήμα – και ειδικά τέτοιας ειδικότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει το ΕΠΑΛ, για το οποίο οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται μόνο με την ψυχρή λογική των αριθμών, κι όταν οριακά δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ένα τμήμα να καταργείται: Το Επσγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή μεγάλης ακτίνας, όλης της Δυτικής Μεσσηνίας αλλά και ένα τμήμα της ενδοχώρας, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις προς την Καλαμάτα είναι απαγορευτικές για την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών. Επίσης διαθέτει πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος πλέον μένει αδρανής, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ενα από τα ευτράπελα του γραφειοκρατικού συστήματος μάλιστα είναι ότι, μπορεί οι 8 εγγραφές που υπάρχουν στον τομέα της Πληροφορικής να μην θεωρούνται επαρκείς, όμως για την ειδικότητα της Γ τάξης είναι επαρκείς.

Ηδη στη σχολική κοινότητα υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και περιμένουν από την πλευρά του υπουργείου να επανεξεταστεί το θέμα και να υπάρξει τελικά έγκριση του τμήματος.

Κ.Μπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button