Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στο Λύκειο Φιλιατρών [εικόνες – βίντεο]

0


Η άσκηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου!

Την ετοιμότητά του έδειξε σήμερα το πρωί η Π.Υ. Γαργαλιάνων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας με την άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς σε πραγματικές συνθήκες στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση φωτιάς, την κατάρρευση τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων, ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια και οι προβλεπόμενες ενέργειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν πραγματικά αληθοφανής και έδειξε σε μεγάλο βαθμό των ετοιμότητα των ανδρών του Σώματος. Μάλιστα, ήταν τόσο αληθοφανή τα όσα διαδραματίζονταν μέσα και έξω από το Λύκειο Φιλιατρών και δεν ήταν λίγοι οι περαστικοί οδηγοί που κοντοστέκονταν για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει!

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες ασκήσεις καθώς είμαστε μια σεισμογενής περιοχή. Ευχαριστώ όλους όσου βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η άσκηση με επιτυχία, τον  διευθυντή του λυκείου Φιλιατρών και τους δασκάλους που έφεραν στο σχολείο τα παιδιά προκειμένου να παρακολουθήσουν την άσκηση» δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Επιπυραγός κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, ενώ ευχαρίστησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ για την συμμετοχή τους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Λυκείου Φιλιατρών κ. Δημήτρης Στυλιανός αφού έκανε αναφορά στο σενάριο της άσκησης, στη συνέχεια δήλωσε ικανοποιημένος για την επιτυχία της.

Να σημειωθέι πως λίγο πριν την έναρξη της άσκησης το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να αποχωρίσει για να βρεθεί σε έκτακτο περιστατικό.

Την άσκηση παρακολούθησαν όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης των Φιλιατρών (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση) καθώς και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Τριφυλίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4.1

  5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button