Οικονομία

Επταετές ομόλογο εκδίδει η Ελλάδα τις επόμενες δύο βδομάδες

Τη νέα έκδοση προαναγγέλλει το Reuters

Νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, με επταετές ομόλογο εκδίδει η Ελλάδα τις επόμενες δύο βδομάδες.

Επιστροφή στις αγορές

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις κεφαλαιαγορές» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στις σχεδιαζόμενες -μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος- τρεις εκδόσεις ελληνικών ομολόγων: ενός χρεογράφου επταετούς διάρκειας την τρέχουσα εβδομάδα καθώς και ενός τριετούς και δεκαετούς ομολόγου που έπονται.

«Το κλίμα στην αγορά είναι ευνοϊκό. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης η Αθήνα βρίσκεται στην τελική ευθεία του μεταρρυθμιστικού μαραθωνίου», γράφει ο αρθρογράφος, εξηγώντας ότι στην παρούσα φάση και μετά την έγκριση της εκταμίευσης της νέας δόσης από το Eurogroup, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι καταρχήν καλυμμένες. «Τα χρήματα που θα φέρει η σχεδιαζόμενη έκδοση θα λειτουργήσουν περισσότερο ως αποθεματικά. Μέχρι το τέλος του προγράμματος βοήθειας τον Αύγουστο, η Ελλάδα θέλει να οικοδομήσει ένα ‘μαξιλαράκι’ ρευστότητας 18 έως 19 δις ευρώ», ένα «δίχτυ ασφαλείας» που θα προστατεύσει την Ελλάδα κατά τα πρώτα δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως εξήγησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button