Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Ευθύμιος Λέκκας: «Η Καλαμάτα δεν κινδυνεύει από σεισμό»

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν στην Καλαμάτα ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο Δήμος Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, με θέματα τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών.

Ομιλητές, ήταν επιστήμονες εξειδικευμένοι στα θέματα, που εστίασαν σε ζητήματα σεισμών και στην ορθή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου αυτού την πρώτη ημέρα και στην αντισεισμική προστασία των σχολείων σήμερα.

Όσον αφορά στην Καλαμάτα, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), Ευθύμιος Λέκκας, ήταν καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μετά τους σεισμούς τους 1986 έχει δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις ενός σεισμού να μην είναι καταστροφικές. «Η Καλαμάτα δεν κινδυνεύει από σεισμό» είπε.

Ωστόσο, όπως είπε ο Δήμαρχος Π. Νίκας, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ο Δήμος Καλαμάτας είναι οργανωμένος και διαθέτει 16 οχήματα κατάλληλα για πυρόσβεση. Τις δυνάμεις του θέτει στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να βοηθήσει και όμορες περιοχές. Επίσης, προσλαμβάνει ετησίως 40 πυροσβέστες, που σβήνουν ταχύτατα φωτιές εν τη γενέσει τους. Οι δε οδηγίες που λαμβάνει, εφαρμόζονται από το Δήμο Καλαμάτας με θρησκευτική ευλάβεια.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό χάρτη χώρων καταφυγής σε περίπτωση σεισμού εδώ, ενώ παρατίθεται ο πίνακας για την Καλαμάτα, καθώς και κατάλογος για τις Τοπικές Κοινότητες. Η επικαιροποίηση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από επιτροπή που ορίζεται με Απόφαση Δημάρχου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button