ΓαργαλιάνοιΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ε.Ο. Μαραθόπολης – Φιλιατρών: Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Τουρισμό και τα σκουπίδια να κάνουν “πάρτι”!

DSC00389


Το αίσχος των σκουπιδιών δε περιγράφεται!

Από το Μεγάλο Σάββατο έχουν να περάσουν απορριμματοφόρα στην Ε.Ο. Κορυφασίου -Μαραθόπολης – Φιλιατρών. Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι κάτοικοι της Μαραθόπολης και των γύρω περιοχών έχουν ξεσηκωθεί, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα απορριμματοφόρα του δήμου Τριφυλίας πέρασαν χθες το πρωί (Τετάρτη) και μάζεψαν ότι απορρίμματα υπήρχαν από τα καταστήματα και κάποιες γειτονιές, όμως το απορριμματοφόρο γέμισε με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να μείνουν στον… δρόμο. Σήμερα το πρωί μαζευτήκαν και κάποια άλλα απορρίμματα, όμως ο όγκος απορριμμάτων στον παραλιακό δρόμο παραμένει, για περισσότερες από πέντε ημέρες, ενώ οι δυνατοί άνεμοι έχουν διασκορπίσει τα απορρίμματα σε παρακείμενα χωράφια.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών «φωνάζει» μέσα από τα παράπονα των κατοίκων, ενώ αναγνώστρια του gargalianoionline σημειώνει, «Μήπως οι εκδρομείς που ήλθαν για το Πάσχα θα έπρεπε να πάρουν τα απορρίμματα μαζί τους και να τα πετάξουν στην Αθήνα ή κάπου αλλού; Ο δήμος πληρώνεται αδρά για την καθαριότητα»! Πολλοί παρατάνε τα απορρίμματά τους έξω από κάδους, αν και είναι γεμάτοι, αντί να τα κρατήσουν ως την ώρα που φτάνει το απορριμματοφόρο… εφόσον υπάρχει πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να μελετήσει κάποιος κανονισμούς για να μάθει ότι είναι απαράδεκτη η ρίψη απορριμμάτων στον δρόμο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και… Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Τσίγγανος τι κάνει για αυτή την κατάσταση αναρωτιούνται οι κάτοικοι και σημειώνουν πως, «καλές είναι οι εκθέσεις τουρισμού και η εξωστρέφεια του δήμου όμως με αυτές τις απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους όλα πάνε στράφι»! Να σημειωθεί πως ο κ. Τσίγγανος έχει την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.

Ο δε αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, κ. Κατσούλας,  ο οποίος έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων και σε συνεργασία με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα οριστούν από αυτόν, για το αντικείμενο της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της παραπάνω ενότητας, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, τι έχει να πει για αυτό το χάλι;

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαραθόπολης κ. Γιώργος Μίγγας για το θέμα αυτό τόνισε το γεγονός πως πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα η οποία δεν αρμόζει σε μια περιοχή που θέλει να αναπτυχθεί τουριστικά, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο δήμος, μας έχει αφήσει μόνους. Όσον αφορά την καθαριότητα στα όρια της κοινότητας, επαγγελματίες, σύλλογος και Κοινότητα με δικούς μας πόρους φροντίζουμε για την καθαριότητα. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε τη δυνατότητα και τα μέσα για να βγούμε εκτός ορίων της κοινότητας και να μαζέψουμε τα απορρίμματα, όμως δυστυχώς οι αρμοδιότητές μας είναι περιορισμένες».

Όταν σε σημαντικές τουριστικές διαδρομές τα σκουπίδια αυξάνονται και η αποκομιδή τους δεν γίνεται σωστά έπειτα από ένα «φορτωμένο» σε κίνηση τετραήμερο, όπως ήταν αυτό του Πάσχα… ΔΕΝ μπορεί να απαιτούμε τουρισμό και ΔΕΝ είναι δυνατόν να μιλάμε για πολιτισμό…

*Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου 2017.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΠΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button