Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Ημερίδα σήμερα στην Καλαμάτα για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

 

25a3bb259efa21fc96901ad625f3a85d_XL


Ενημέρωση για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2” θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνουν φορείς του τεχνικού κόσμου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας…

Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Κωνσταντίνος Γαλιάτσος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Μεσσηνίας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. Μεσσηνίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. – Π.Τ. Μεσσηνίας).

“Το συγκεκριμένο πρόγραμμα”, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και μήνες, τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς με τα κεφάλαιά του θα συνδράμει να ανοίξουν δουλειές για ένα σημαντικό αριθμό επαγγελμάτων γύρω από την οικοδομή, ενώ θα διευκολύνει χρηματοδοτικά χιλιάδες νοικοκυριά που θέλουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Οι εργασίες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου δώματος/στέγης και πιλοτής, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και του συστήματος παροχής ζεστού νερού”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button