Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν από την Καλαμάτα

Οι μεγάλοι ηγέτες οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους και να σέβονται την ιστορία, απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. «Είμαστε λαός της ειρήνης, αλλά είμαστε και λαός που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει έστω και κατ’ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του», είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι οι Ελληνες έκαψαν τη Σμύρνη. «
Λέμε προς τους γείτονές μας και ιδίως προς τη γειτονική Τουρκία ότι ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται μεγάλοι πολιτικοί είναι να μετράνε τα λόγια τους και κυρίως να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος και η πολιτειακή τους οντότητα εξαρτάται από το σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός, τότε κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον δεν μπορεί να απαιτεί το σεβασμό ούτε των Ελλήνων, ούτε της ΕΕ, ούτε της διεθνούς κοινότητας», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button