Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών και άλλων εκπαιδευτικών για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Καλεί δε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αύριο, Τρίτη, στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας…

Ειδικότερα,  σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του, Δημήτρης Φαββατάς και Δημήτρης Πράττης αντίστοιχα σημειώνονται τα εξής: « Χαιρετίζουμε τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των συμβασιούχων εργαζομένων στην εκπαίδευση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με τη μαζική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις στις 2 Μάρτη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας κ.α. έστειλαν το μήνυμα για μαζικούς διορισμούς, αφού εδώ και 8 χρόνια 25.000 αναπληρωτές αναπληρώνουν ουσιαστικά τον εαυτό τους, καλύπτοντας κενά και όχι έκτακτες ανάγκες.

Ο αγώνας τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι συνέχεια των αγώνων που έγιναν το καλοκαίρι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με το ίδιο ακριβώς αίτημα.

Χαιρετίζουμε τη συνέχιση του αγώνα τους. Τώρα είναι ώρα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία. Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο, όλο το λαό της Μεσσηνίας να συμμετέχει στην συγκέντρωση που συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας την Τρίτη 13 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας στις 8μμ. Καλούμε και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 16 Μάρτη στη 1μμ.

Διεκδικούμε μαζί τους:

  • Εδώ και τώρα μαζικοί-μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση).
  • Επαναφορά 13ου-14ου μισθού
  • Αναγνώριση διετίας 2016-2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν οι θεσμοί και υλοποιείται και από τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να φέρει τους διορισμούς που σήμερα έχει ανάγκη η εκπαίδευση και όλος ο δημόσιος τομέας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button