Πολιτική

Η Ανατρεπτική Παρέμβαση ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας σχετικά με τη γνωμοδότηση της Μαρίας – Μαγδαληνής Τσίπρα

ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΛΑΘΟΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Σχετικά με τη γνωμοδότηση της κ. Μαρίας – Μαγδαληνής Τσίπρα στο ερώτημα: «Ποια είναι η αντιμετώπιση των μεμονωμένων υποψηφίων κατά την αρχαιρετική διαδικασία του άρθρου 12 του Ν. 1264/1982», για να υπάρξει σωστή απάντηση και να μη λειτουργούμε μέσα από σοφιστείες πρέπει να ξεκινάμε από πρέπουσα αφετηρία οπότε δε θα καταλήξουμε σε λάθος συμπεράσματα.

Το πραγματικό ερώτημα που έπρεπε να τεθεί είναι το εξής: πώς είναι δυνατόν και ταυτόχρονα σύννομο μια παράταξη και συγκεκριμένα η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους Ο.Τ.Α., που κατεβάζει συνδυασμούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια να χαρακτηρίζεται το ψηφοδέλτιό της ως μεμονωμένος υποψήφιος, στο Νομό Μεσσηνίας; Διότι συγκυριακά, έτυχε να κατέβει με μια και μοναδική υποψήφια και αυτό έχει να κάνει με τα ποσοστά που έχει η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε επίπεδο κοινωνίας. Σε απλά ελληνικά, εάν είχε μεγάλα ποσοστά, θα είχε και τη δυνατότητα να στελεχωθεί και με πολλούς υποψηφίους. Δυστυχώς για το κίνημα και τους ίδιους τους εργαζομένους, τα ποσοστά των δυνάμεων που προωθούν και δίνουν τη δυνατότητα στον ίδιο τον εργαζόμενο να κινηθεί απ΄ τα κάτω, να πάρει την τύχη στα χέρια του είναι μικρά, με συνέπεια σήμερα τα εργατικά δικαιώματα να πετσοκόβονται.

Όσον αφορά την ετυμηγορία και σημασιολογική ερμηνεία και έννοια της λέξης «συνδυασμός», δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Ισχύουν αυτά που αναγράφονται στη γνωμοδότηση. Στον τομέα όμως των ιδεών και της Δημοκρατίας, οι αυστηροί ετυμολογικοί και σημειολογικοί περιορισμοί, δεν είναι ικανοί ν΄ αποδώσουν το δίκαιο, διότι περιορίζουν την ελεύθερη διακίνηση – απεικόνιση των απόψεων των εργαζομένων. Με συνέπεια να αλλοιώνεται η εκπροσώπηση.

Το ερώτημα ήταν λάθος και κατά συνέπεια και η γνωμοδότηση ήταν λανθασμένη. Τα ζητήματα Δημοκρατίας, πρέπει να μας οδηγούν στην υπεράσπιση και διαφύλαξη της έκφρασης – ψηφοφορίας των εργαζομένων.

Φιλιατρά, 16 Απρίλη 2018.

Για την  ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΤΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Ζωή Αντ. Πετροπούλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button