Αγροτικά

Η Κρήτη κατεβάζει στροφές

elies-mas(1)


Η Πελοπόννησος και η Κεντρική Ελλάδα απολαμβάνουν μια εξαιρετική χρονιά από άποψη παραγωγής τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα.

Αντιθέτως, η Κρήτη υποφέρει από προβλήματα. Οι εκτιμήσεις για την αναμενόμενη ποσότητα αφαιρούν περί τους 10.000 τόνους από τις αρχικές προβλέψεις. Η εικόνα δεν είναι –και ποτέ δε θα μπορούσε να είναι – ομοιόμορφη για όλο το νησί, ωστόσο είναι σημαντικές και οι μειωμένες αποδόσεις και οι προσβολές από δάκο, καθώς και τα οργανοληπτικά προβλήματα, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Επιβεβαιώνονται, έτσι, προηγούμενες αντικειμενικές και αξιόπιστες εκτιμήσεις του olivenews.gr [Η αγορά κατηφορίζει 15/11/2017] [Η πραγματική αγορά, οι υπεραισιόδοξοι και οι διευθυντές 1/12/2017].

Η εφετινή χρονιά αποτελεί ένα ακόμη σήμα συναγερμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) και τους επιστήμονες να βρουν τις άριστες λύσεις για τα επόμενα χρόνια, πείθοντας φυσικά και τους παραγωγούς και τους ελαιουργούς να ακολουθήσουν εφαρμόζοντάς τες.

olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button