ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η “Μήδεια” του Μποστ στους Γαργαλιάνους από το Τ.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας [αφίσα]

 

1


Το Σάββατο 24 Ιουνίου οι μαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας θα παίξουν στους Γαργαλιανους την “Μήδεια” του Μποστ σε σκηνοθεσία της Ελένης Δρακουλάκου.

Ύστερα από την καλλιτεχνική, και όχι μόνο, επιτυχία των παραστάσεων στην πόλη της Κυπαρισσίας, η παράσταση θα δοθεί και στους Γαργαλιάνους, το Σάββατο 24/06/17 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ” Αποθήκη 186” ώρα 21:00

 

Το έργο

Στη Μήδεια, ο Μένης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε, και είχε κι έναν άντρα που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου. Έτσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια και όλα τα προβλήματα που την περικυκλώνανε, αρπάει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ. Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα πάρουνε και να γυρίζουνε ποιος ξέρει πού.

Όπως αναφέρει η Ελένη Δρακουλάκου:

Ωραίος ο προορισμός ενός ταξιδιού, μα πιο ωραία η διαδρομή. Είναι εκεί που αναρωτιέσαι για το μαγικό άγνωστο, εκεί που χτυπάνε οι καρδιές και έρχονται οι δυσκολίες. Κι όταν οι επιβάτες είναι δώδεκα δροσεροι έφηβοι, γεμάτοι ζωή και ερωτηματικά, οι δυσκολίες μεγαλώνουν! Είμαι περήφανη γι αυτά τα παιδιά γιατί καταφέρανε να μας περάσουν το μήνυμα, ότι όταν πιστευουν σε κάτι παλεύουν γι αυτό, κι ας λένε οι μεγάλοι…. Τους ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου, που με εμπιστεύτηκαν και καταφέραμε όλοι μαζί να αποδειξουμε στους εαυτούς μας ότι αξίζει να προσπαθείς για ο,τι αγαπάς πραγματικά!!”

Συμμετέχουν οι μαθητές Θέμης Παναγόπουλος, Νεφέλη Λαμπροπούλου, Νικόλας Θεοδωρακόπουλος, Φωτεινή Σαμπαζιώτη, Οδυσσέας Καρυδομάτης, Αντζελίνα Γκλιντσεφ, Θεοδώρα Κανελλοπούλου, Νικόλας Θεοδωρακόπουλος, Στάθης Τσολαρίδης, Νίνα Πετροπούλου κ.α.

19400319_1389015224510246_5952826692048142252_o

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button