Πολιτική

Η παράταξη “Πελοπόννησος Οικολογική” καταγγέλλει για φίμωση την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου

c01c94c57e813d96f968a3602f85229a_XL


Ως περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» καταγγέλλουμε την φίμωση που προσπαθεί να μας επιβάλει η Περιφερειακή Αρχή και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΔΕΝ θα συμμετέχουμε  στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή αρνείται πεισματικά να μας απαντήσει είτε γραπτώς είτε προφορικός σε επερωτήσεις που έχουμε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφορούν σημαντικά προβλήματα τον πολιτών της Πελοποννήσου.

Οι επερωτήσεις είναι ένα από τα ελάχιστα θεσμικά δικαιώματα που δίνει ο Καλλικράτης στις μειοψηφίες για να εκπληρώσουν το δημοκρατικό τους ρόλο  και ακόμα και αυτό προσπαθεί να μας το στερήσει η Περιφερειακή Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα εκκρεμούν

  • Η επερώτηση που αφορά τον πολύπαθο δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι.
  • Η επερώτηση που αφορά τον προγραμματισμό ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης.
  • Η επερώτηση μας για τι ενέργειες έχει ήδη κάνει ή προτίθεται να κάνει για να σταματήσει άμεσα η απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας, να προμηθευτούν οι  υπηρεσίες με τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, ώστε να λειτουργούν άριστα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και οι υπάλληλοι αυτών να εργάζονται με αξιοπρέπεια.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι υπάρχει επερώτηση μας που εκκρεμεί από την 23-12-2015 την ξανά υποβάλαμε την 23-02-2016 και από τότε αγνοείται η τύχη της και πολύ φοβόμαστε ότι αγνοείται και η αξιοπιστία της περιφερειακής αρχής.

Μάλιστα το γεγονός αυτό καλόπιστα το επισημάναμε αρκετές φορές τόσο προφορικά όσο και γραπτώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χωρίς όμως κανένα μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.

Η περιφερειακή αρχή κάνει λάθος αν νομίζει ότι οι πολίτες της Πελοποννήσου της έδωσαν την πλειοψηφία για να γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της, το δημοκρατικό της καθήκον.

Να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το νέο ήθος και το ύφος της «περιφερειακής διακυβέρνησης» που υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή η οποία ομιλεί για αναπτυξιακές τράπεζες για ειδικές οικονομικές ζώνες για διαστημικές πύλες και κοσμοδρόμια αλλά μάλλον δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των πολιτών της Πελοποννήσου.

Το γεγονός ότι αποτελούμε την ελάσσονα μειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας προσβάλει και να μας υποτιμά.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μας πτοούν αυτές οι συμπεριφορές και θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να προσπαθούμε να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά μας ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα που πολίτη της Πελοποννήσου έστω λίγο καλύτερη.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης

«Πελοπόννησος Οικολογική»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button