Κόσμος

Η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ – Τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών

Ταξιδιωτική οδηγία τους Τούρκους πολίτες που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Άγκυρα το πρωί της Παρασκευής, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο αυθαίρετων συλλήψεων» και «αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων» στο αμερικανικό έδαφος.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες που σκέφτονται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν. «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων και της βίας στις Ηνωμένες Πολιτείας, που περιλαμβάνει τοποθέτηση βομβών, επιθέσεις ενόπλων αλλά και επιθέσεις με οχήματα σε αστικά κέντρα με πολυκοσμία, σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, σταθμούς του μετρό, δημόσια κτίρια, τόπους λατρείας, ακόμα και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτά τα κρούσματα είναι πιθανόν να συνεχιστούν».

Η ταξιδιωτική οδηγία κάνει λόγο για συγκεκριμένες επιθέσεις όπως εκείνη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στο τζαμί Dar Al-Farooq στη Μινεσότα, στα επεισόδια της Σάρλοτσβιλ και στο μετρό της Νέας Υόρκης, με δράστες «τρομοκράτες ή ρατσιστές ακροδεξιούς».

«Επιπλέον, οι Τούρκοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων μας που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με επίσημα καθήκοντα, υπόκεινται σε αυθαίρετες συλλήψεις που βασίζονται σε καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος Τουρκων πολιτών που βασίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς και συκοφαντίες μελών του τρομοκρατικού οργανισμού FETO ή υποστηρικτών του.

«Υπό αυτές τις συνθήκες συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ να είναι πολύ προσεκτικοί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button