Lifestyle

Η τραγική ιστορία του ψηλότερου ανθρώπου που έζησε ποτέ και ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα

Στις 22 Φεβρουαρίου 1918 γεννήθηκε ένα υγιές αγόρι με το όνομα Robert Wadlow. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι το φαινομενικά φυσιολογικό μωρό όταν θα μεγάλωνε θα γονόταν ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η εξαιρετική ανάπτυξη του Wadlow οφείλονταν σε έναν υπερκινητικό αδένα της υπόφυσης. Αυτό τον οδήγησε να αναπτυχθεί με εκπληκτικό ρυθμό μετά τη γέννηση του. Στην ηλικία των 5 ετών, έφτασε να φοράει ρούχα που προορίζονταν για 17χρονους, καθώς το ύψος του ήταν ήδη 1,63 μ. Τρία χρόνια αργότερα ξεπέρασε και αντιστάθμισε τον πατέρα του καθώς έφτασε σε ύψος 187 εκατοστών και βάρος 90 κιλών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Wadlow ήταν ένα ξεχωριστό παιδί, ωστόσο οι γονείς του προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Δεν ήταν εύκολο για αυτόν να συμμετάσχει σε συνηθισμένες δραστηριότητες επειδή έπρεπε να γίνουν πάντα κάποιες προσαρμογές. Όταν στην ηλικία των 13 ετών έγινε ο ψηλότερος πρόσκοπος στον κόσμο, έπρεπε να φορέσει μια ειδικά για αυτόν φτιαγμένη στολή και είχε σκηνή και υπνόσακο τροποποιημένα σύμφωνα με το ύψος του.

Ο νεαρός γίγαντας έσπασε το ρεκόρ του ψηλότερου ανθρώπου του κόσμου όταν έφτασε το ύψος των 2,53 μέτρων στην ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, υπέφερε από αδυναμία και έλλειψη αίσθησης στα πόδια και τα πέλματα του, και χρειάζονταν μπαστούνι για να περπατήσει.

Το 1940 ένα κακοφτιαγμένο υποστήριγμα στον αστράγαλο του προκάλεσε εκδορές. Υπέφερε από άσχημη μόλυνση και στις 15 Ιουλίου 1940, πέθανε σε ηλικία 22 ετών. Πριν από το θάνατό του, οι γιατροί μέτρησαν το ύψος του στα 2,72 μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button