ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Τριφυλία γίορτασε τους Τρεις Ιεράρχες [εικόνες]

Απονεμήθηκαν Αριστεία των Γραμμάτων & Τεχνών από το Δήμο Τριφυλίας

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησε η Εκκλησία και η Παιδεία. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος έθεσαν τη χριστιανική παιδεία και την ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, ενώ ανέπτυξαν και σημαντικού περιεχομένου κοινωνική διδασκαλία και οι διδαχές τους παραμένουν επίκαιρες.

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, στην Κυπαρισία, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό Αιμιλία Βλάχου με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες: Φάροι πορείας στη διαπαιδαγώγηση των νέων». Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε με το Αριστείο των Γραμμάτων & Τεχνών τους συνδημότες μας, κ.κ. Ευστάθιο Κακούτη και Δημήτριο Στρατικόπουλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας από το Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομο, στο κατάστημα «ΕΝ ΠΛΩ», στην παραλία Κυπαρισσίας, όπου και προσφέρθηκαν αναψυκτικά, καφέδες ροφήματα προς τιμή των εκπαιδευτικών, προσφορά της Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Συνδιοργανωτές: ήταν ο Δήμος Τριφυλίας, το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι Σχολικές Επιτροπές Π. και Δ. Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας, η Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, οι Σχολικές Μονάδες Π. και  Δ. Εκπαίδευσης Δ.Ε. Γαργαλιάνων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button