Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

“Η Φάρμα του Διαδικτύου” για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς

 

1b2ecf1643ed31b2528b2bd7351c9ac4_XL


ΚΕΠΕΠΨΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Μια θεατρική παράσταση, η οποία θίγει ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα της εποχής, τους κινδύνους και την εξάρτηση από το διαδίκτυο, θα παρουσιάσει την Κυριακή το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Πρόκειται για το έργο «Η Φάρμα του Διαδικτύου», της Βερόνικας Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά. Μια παράσταση που πρέπει να δουν όχι μόνο οι μαθητές και οι νέοι, αλλά και οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς…

Για την εκδήλωση του ΚΕΠΕΠΨΥ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών μίλησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της διοίκησης και της επιστημονικής ομάδας αυτού του φορέα, ο οποίος υλοποιεί ένα σημαντικό και μεγάλο έργο χωρίς να το πολυδιαφημίζει.
Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ, Ευάγγελος Σιδερέας, ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση του ΚΕΠΕΠΨΥ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη συμπαράστασή τους. Δεν παρέλειψε, επίσης, θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα την επιστημονική ομάδα του έργου, τονίζοντας ότι υλοποιεί άριστο έργο με σημαντικά αποτελέσματα.
Το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τις προηγούμενες ημέρες. Όπως σημείωσε, από εδώ και πέρα ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι αρωγός του ΚΕΠΕΠΨΥ, θα φροντίζει να κάνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό, κάτι που υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης, η Μαρία Οικονομάκου σημείωσε ότι τα παιδιά και οι νέοι σήμερα απειλούνται όχι μόνο από τα ναρκωτικά αλλά και από άλλες εξαρτήσεις, γι’ αυτό και ο ρόλος του ΚΕΠΕΠΨΥ καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός.
Η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, σημείωσε ότι η παράσταση θα δοθεί στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Όπως ανέφερε, «αυτή τη χρονιά η επιστημονική ομάδα θέλησε να υλοποιήσει μια δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους του ΚΕΠΕΠΨΥ, καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν τη βασική ομάδα στόχο του Κέντρου. Μάλιστα από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα έχουν υλοποιηθεί 201 δράσεις και συμμετείχαν 5.873 παιδιά. Εξάλλου η φιλοσοφία του Κέντρου βασίζεται στην αγάπη για τα παιδιά, γιατί όταν κάνεις πράγματα που αγγίζουν την παιδική ψυχή την γεμίζεις με ωραία συναισθήματα, τότε τα ενισχύεις να υιοθετήσουν στάσεις ζωής που προστατεύουν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Ταυτόχρονα όλοι ξέρουμε ότι η πρόληψη έχει σημασία όταν ξεκινάει από πολύ νωρίς, από τις πιο μικρές ηλικίες. Και μπορεί η 26η Ιουνίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών αλλά για μας είναι η μέρα της πρόληψης, η μέρα της ζωής, μιας ζωής χωρίς εξαρτήσεις».
Το θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Πλοήγησης.
Όπως είπε για την παράσταση η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, «πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που ζουν σε μια φάρμα και προσπαθούν να προστατέψουν τα μικρά τους ζωάκια από διάφορες περιπέτειες που έχουν να κάνουν με τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία θα ενημερωθούν σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, όπως η αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η αποφυγή εξάρτησης από το διαδίκτυο.
Ο στόχος μας δεν είναι να πούμε στα παιδιά να μη χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, καθώς είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους, είναι ο τρόπος επικοινωνίας. Ο στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι και από εκείνα εξαρτάται να το χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ώστε να προστατευτούν από ενδεχόμενες περιπέτειες που μπορούν να καθορίσουν αρνητικά την πορεία της ζωής τους. Και τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά πως για ό,τι τους προβληματίζει, τους απασχολεί, τους απογοητεύει η διέξοδος δεν είναι το διαδίκτυο αλλά η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους».
Για την εκδήλωση και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΠΕΠΨΥ μίλησαν και η Μελίνα Λάππα με την Ελένη Βλαχάβα, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου.
Επίσης, η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κατερίνα Δημαρέση, τόνισε ότι ο Σύλλογος συγχαίρει το ΚΕΠΕΠΨΥ για το τεράστιο έργο του και ότι η στήριξή του είναι δεδομένη.
Στο έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button