Τοπικά ΝέαΧώρα

Η Χωρα γιόρτασε χθες τον νεομάρτυρα Αγιο Δημήτριο τον Χωραίτη παρουσία πλήθους πιστών

 

1


Με την έναρξη την εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραϊτη.

Χθές το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής.

Εν συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μάρτυρος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναϋδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται  η εμποροπανήγυρις. Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος.

123

Στην θρησκευτική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Πύλου Νέστορος, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρώην Βουλευτές,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button