Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Ιερώνυμος από την Καλαμάτα για τους πολιτικούς: Πολλοί από αυτούς έχουν σκοτάδι…

d614a8b7d4d9797e6c409672df1d360c_XL


«ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ» ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Η Ελλάδα έχει ξεστρατίσει από την ιστορική της πορεία, με την ευθύνη των πολιτικών, είπε εμμέσως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί. Ο αρχιεπίσκοπος, ειδικότερα, παρακάλεσε το δήμαρχο να καλέσει τους πολιτικούς να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη, σχολιάζοντας ότι πολλοί από αυτούς έχουν άγνοια, σκοτάδι και εκεί θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν τη διαχρονική πορεία των Ελλήνων. Ο δήμαρχος έσπευσε από την πλευρά του να υπερθεματίσει, τονίζοντας ότι «έτσι είναι»…

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και εσάς», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο δήμαρχο, «εάν μπορούσατε να κάνετε μια έκκληση σε όλους μας τους πολιτικούς, σε όλους τους υπουργούς, να έρθουν να δουν την Αρχαία Μεσσήνη. Όταν βλέπει κανείς την Αρχαία Μεσσήνη βλέπει μια Ελλάδα από τους μυθικούς χρόνους, τους προϊστορικούς, την κλασική εποχή, τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή, την τουρκοκρατία. Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα που έρχεται στο μυαλό. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε και να προβληματιστούμε. Γιατί θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε και να αγωνιστούμε για το ερώτημα «που πάμε;». Σε μια εποχή που θέλουμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, σε μια εποχή που ξεχνάμε που τα οφείλουμε όλα αυτά που έχουμε. Σε μια εποχή που έχει προβλήματα η γλώσσα μας, η ιστορία, η οικογένεια… Θα μας βοηθήσει λοιπόν μια τέτοια επίσκεψη σε αυτό το χώρο για μια καλή εισήγηση, εξήγηση από τους ειδικούς. Γιατί βλέπω με πολλή λύπη ότι πολλοί από αυτούς που ρυθμίζουν τις τύχες μας, το λαό μας, έχουν άγνοια για όλα αυτά τα πράγματα, σκοτάδι».

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι «έτσι είναι».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων στον αρχιεπίσκοπο ότι «ως Δήμος, ως δημοτική αρχή, στηρίζουμε την Εκκλησία, τις απόψεις της Εκκλησίας. Είμαστε μαζί με την Εκκλησία, σύμμαχοι στον αγώνα για την πορεία του έθνους, για τη διατήρησή του, για την ανάπτυξή του. Καλώς ήρθατε στην πόλη της Καλαμάτας, έχετε το σεβασμό, τη συμφωνία μας, τη στήριξη προς το πρόσωπό σας, την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία».

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.
Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button