Τοπικά Νέα

Κάθειρξη 12,5 ετών σε Ρουμάνο που μαχαίρωσε ομοεθνή του στο Καλό Νερό

Σε κάθειρξη 12,5 ετών καταδικάσθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας Ρουμάνος που τον Αύγουστο του 2015, στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, μαχαίρωσε ομοεθνή του τρεις φορές, στην πλάτη και στο κεφάλι. Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Γυθείου είχε καταδικασθεί συνολικά σε 16 χρόνια κάθειρξης, ενώ χθες κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο κατηγορούμενος Ρουμάνος ισχυρίσθηκε και αυτή τη φορά ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον ομοεθνή του, αλλά δέχτηκε επίθεση από αυτόν, και αμύνθηκε. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και απορρίφθηκαν τα αιτήματα που κατατέθηκαν για να του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά.

Τον μαχαίρωσε
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο δικαστήριο, οι δύο Ρουμάνοι συγκατοικούσαν σε ένα σπίτι στο Καλό Νερό, το οποίο τους είχε παραχωρήσει ο άνθρωπος στον οποίο δούλευαν.
Στις 22 Αυγούστου ο 41χρονος Ρουμάνος που δέχτηκε την επίθεση επέστρεψε το απόγευμα στο σπίτι, όπου ήδη βρισκόταν ο κατηγορούμενος, έχοντας όμως καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει και στην κατάθεσή του το θύμα, ο κατηγορούμενος έκανε πολλή φασαρία και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί.
Το επόμενο πρωί σηκώθηκαν ξημερώματα να πάνε για δουλειά και την ώρα που ο 41χρονος ήταν στην κουζίνα, ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με ένα κουζινομάχαιρο. Του κατέφερε δύο χτυπήματα στην πλάτη και ένα στο πρόσωπο. Τότε το θύμα αντέδρασε χτυπώντας τον με γροθιά, ενώ κατάφερε να ξεφύγει.

Ψύχραιμος
Τραυματισμένος έφυγε και πήγε σε βενζινάδικο που διατηρούσε ο εργοδότης του, όπου και λιποθύμησε και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο. Διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου νοσηλεύθηκε για 6 ημέρες.
Το θύμα δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο του επιτέθηκε ο κατηγορούμενος, θεωρώντας πάντως ότι και το πρωί που ξύπνησαν εξακολουθούσε να είναι μεθυσμένος.
Είχε παραδεχθεί, επίσης, ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν λογοφέρει, αλλά μετά κοιμήθηκαν κανονικά και το περιστατικό έγινε το πρωί.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε, είπε ότι ειδοποιήθηκε για κάποιο χτυπημένο άτομο στο βενζινάδικο. Πήγε στο σημείο και βρήκε τον 41χρονο αιμόφυρτο. Τον ρώτησε τι έγινε και του υπέδειξε τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε φτάσει εκεί και περίμενε μαζί με άλλους για να πάει στη δουλειά.
Ο αστυνομικός τον συνέλαβε και πάνω του βρήκε το μαχαίρι. Όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε, του απάντησε ότι το θύμα τον είχε χτυπήσει.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button