Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Κάθειρξη 6 ετών στον «τσαντάκια» με το ποδήλατο – Πατούσε στην κοιλιά γυναίκα για να της πάρει το πορτοφόλι

tsantakias-640x250


Η έλλειψη χρημάτων και η πείνα, όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί ένας 43χρονος, τον οδήγησαν στις αρχές Απριλίου φέτος να κλέψει τις τσάντες από τις τρεις γυναίκες σε δρόμους της Καλαμάτας και, μάλιστα, χρησιμοποιώντας βία στη μία περίπτωση.
Χθες ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό  ότι οδηγήθηκε στις πράξεις του από μη ταπεινά αίτια και από μεγάλη ένδεια, ενώ καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 6 ετών και ενός μηνός, η δε έφεση αποφασίσθηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την πατούσε στην κοιλιά
Τα χαρακτηριστικά στοιχεία που οδήγησαν και στη σύλληψή του ήταν ότι φορούσε ένα μπουφάν αμάνικο, στρατιωτικού τύπου, κάλυπτε με κουκούλα από φούτερ το πρόσωπό του και οδηγούσε ένα κίτρινο ποδήλατο. Επέλεγε γυναίκες μεγάλης ηλικίας που ήταν πεζές. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση ήταν ιδιαίτερα βίαιος, αφού στην οδό  Κανάρη πέταξε στο έδαφος τη γυναίκα και αυτή την προσπάθειά της να συγκρατήσει το πορτοφόλι της, το κράτησε κοντά στην κοιλιά της. Τότε ο δράστης, όπως είδαν οι αστυνομικοί και από βίντεο παρακείμενου καταστήματος, δε δίστασε να την πατήσει στην κοιλιά μέχρι να το πάρει.
Στο σημείο έσπευσε η ΔΙΑΣ που ειδοποιήθηκε από περίοικους, όμως η γυναίκα δεν πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό, ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Με ποδήλατο
Στις άλλες δύο περιπτώσεις, από τη μία γυναίκα ο 43χρονος πήρε την τσάντα της που περιείχε 500 ευρώ και από την άλλη τσάντα που περιείχε 300 ευρώ. Όλες τις προσέγγιζε πηγαίνοντας από πίσω, κι αφού άφηνε κάτω το ποδήλατο.
Από τα βίντεο που είχαν καταγράψει κάμερες καταστημάτων οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 43χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του. Δικαιολογήθηκε ότι ήταν άστεγος και άνεργος, ενώ τα ίδια είπε και χθες. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι πριν από τις κλοπές εργαζόταν για 8 μήνες, όμως τον έδιωξαν χωρίς να του δώσουν τα χρήματα  που του όφειλαν και εκείνη την περίοδο δεν είχε ούτε να φάει.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button