Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Καζαντζάκης – Ζορμπάς: μία αληθινή φιλία», παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

18359031_10155274194802733_5216581859277506114_o


«Καζαντζάκης – Ζορμπάς: μία αληθινή φιλία», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» με την αιγίδα της Κ.Ε.ΦΑΡΙΣ διοργάνωσαν βιλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Στασινάκη «Καζαντζάκης – Ζορμπάς: μία αληθινή φιλία», σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, σην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Ιωάννα Σπηλιοπούλου (μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και ο Ιωάννης Σόλαρης (φιλόλογος-θεολόγος).
Στην εκδήλωση παρέστη και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιώργος Στασινάκης, που είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, και μίλησε για το έργο του.
Συντονίστρια της βιβλιοπαρουσίασης ήταν η δημοσιογράφος Πέπη Αλευρά.


Εξήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, και ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, παρουσιάζονται άγνωστα στοιχεία για τον θρυλικό Γιώργη Ζορμπά (που έγινε Αλέξης Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά). Στο επίμετρο του βιβλίου παρατίθενται αποσπάσματα συγγραφέων με αναμνήσεις από την παρουσία του Καζαντζάκη και του Ζορμπά στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button