Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Καθαρισμός της παραλιακής ζώνης Πύλου και του παλιού λιμανιού

Σήμερα. , Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλιακής ζώνης της Πύλου από τους μαθητές του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Πύλου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Πύλου, της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς και ομάδας δυτών «NAVARINO SEA» οι οποίοι καθάρισαν τον βυθό στο παλαιό λιμάνι.
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου από νωρίς το πρωί με τη συνοδεία των δασκάλων τους, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Χαραμαρά Θ., του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Γουρνά Η. , του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη και του Λιμενάρχη Πύλου κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, όπου και συνέλεξαν τα σκουπίδια από την αμμουδιά. Αντίστοιχα η ομάδα δυτών συνέλεξε μεγάλο αριθμό απορριμμάτων από τον βυθό στο παλιό λιμάνι.
Η κίνηση αυτή του Δήμου έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, την εκπαίδευση των μαθητών και την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει.
Ο δήμαρχος μιλώντας στα παιδιά αναφέρθηκε στα εξής: « Είναι χρέος όλων μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας και να φροντίζουμε για την προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο. Η σημερινή δράση είναι απλά συμβολική εις ένδειξη πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι άλλωστε θέμα πολιτισμού και ένας δήμος σαν τον δικό μας οφείλει να είναι πρότυπο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button