Τοπικά Νέα

Κακοποιοί «μπουκάρισαν» σε σπίτι στην Τριφυλία ενώ μέσα κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες

listeialia


Φόβος, τρόμος και ανασφάλεια επικρατούν στην περιοχή από τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας
Έχουν αποθρασυνθεί τελείως οι κακοποιοί που «χτυπάνε» στην Τριφυλία με συνέπεια να αυξάνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Τελευταίο συμβάν εγκληματικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Τοπική Κοινότητα Αρμενιών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Άγνωστοι δράστες «μπουκάρισαν» σε σπίτι που διαμένουν ηλικιωμένοι, οι οποίοι εκείνη την ώρα κοιμούνταν.
Οι δράστες δε δίστασαν να μπουν ακόμα και μέσα στο υπνοδωμάτιο που κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες – οι οποίοι ευτυχώς δεν ξύπνησαν και ούτε και οι δράστες τους πείραξαν – και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet και κινητό τηλέφωνο).
Αργότερα το βράδυ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ξύπνησε και έντρομος διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης.
Αμέσως ειδοποίησε για το συμβάν το Α.Τ. Τριφυλίας.
Το περιστατικό αυτό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία των Αρμενιών και της Κυπαρισσίας, ενώ χθες που μαθεύτηκε στην περιοχή ο κόσμος εξέφραζε σε συζητήσεις του την ανησυχία και την αγωνία του από τα κρούσματα εγκληματικότητας.
Στη φιλήσυχη τοπική κοινότητα Αρμενιών κάτοικοι αναρωτιούνταν τι ενδεχομένως θα είχε συμβεί εάν ξυπνούσαν οι ηλικιωμένοι την ώρα που ήταν μες στο υπνοδωμάτιό τους και το σπίτι τους οι κακοποιοί και, πραγματικά, έχουν περιέλθει σε απόγνωση από τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ αγωνιούν και ζουν καθημερινά με το φόβο για το επόμενο κρούσμα και θύμα. Φοβούνται για την περιουσία τους, τη ζωή των παιδιών τους και τη δική τους.
Όλοι, στην Τριφυλία, τονίζουν ότι η κατάσταση με τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας και εγκληματικότητας έχει επιδεινωθεί μετά την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων και, μάλιστα, θυμίζουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., των κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών για ενίσχυση των αστυνομικών δομών της περιοχής (σ.σ. αυτών που απέμειναν μετά τα λουκέτα σε Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, στο Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας), του Α.Τ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία και του Α.Τ. Γαργαλιάνων. Λένε ότι, καμία ενίσχυση σε προσωπικό δεν έχει γίνει αλλά αντίθετα από το λιγοστό αστυνομικό προσωπικό της περιοχής μεταφέρονται αστυνομικοί υπάλληλοι για κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε νησιά και τον Έβρο. Δεν αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι με το να μετακινούνται αστυνομικοί και να μειώνεται η δύναμη και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή, αποθρασύνονται οι κακοποιοί και ζουν μες στο φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια οι πολίτες;
Στην Τριφυλία, παράλληλα με την έξαρση της εγκληματικότητας, αναπτύσσεται η φημολογία για σπείρες και συμμορίες αλλοδαπών που δρουν στην περιοχή, χωρίς βεβαίως τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί έστω και ως ενδεχόμενο, και «φουντώνουν» ξενοφοβικά σύνδρομα ενώ ακούγονται και ρατσιστικού περιεχομένου κραυγές, από την αγωνία και τον τρόμο των πολιτών. Και ενώ αυτή είναι η τραγική κατάσταση στην περιοχή, όχι μόνο δε γίνεται καμία κίνηση για ενίσχυση των Α.Τ. Τριφυλίας και Γαργαλιάνων με αστυνομικό προσωπικό και μέσα, αλλά αντίθετα συνεχίζονται οι μετακινήσεις αστυνομικών υπαλλήλων προς κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών.
Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση οι υπηρετούντες αστυνομικοί στην Τριφυλία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες υπό αντίξοες συνθήκες και εξιχνιάζουν υποθέσεις, ωστόσο είναι γεγονός ότι, η μικρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει δεν επαρκεί και δικαίως τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι όσο και οι τοπικές αρχές ζητούν μετ’ επιτάσεως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και βεβαίως να υπάρχει περισσότερη, μεγαλύτερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.
Η ανάγκη ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι, όχι απλώς επιτακτική, αλλά επιβεβλημένη, και πρέπει τάχιστα η Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους “κανονικούς” ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες! Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην Τριφυλία ήταν η παρέμβαση – κραυγή αγωνίας του πρώην αντιδημάρχου Φιλιατρών, Βασίλη Παπαθεοδοσίου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, ο οποίος τόνισε: «Μέσω του δημοτικού συμβουλίου θέλω να ενημερώσω τους συναδέλφους και μέσω των ΜΜΕ για το θέμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη (σ.σ. Φιλιατρά) όσον αφορά την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.
Ένας ξυλοδαρμός μετά ληστείας που έγινε στην πόλη και η ανασφάλεια που επικρατεί τώρα όσον αφορά τους ξένους εργάτες, θέλω να δούνε οι κύριοι του υπουργείου αλλά και της αστυνομίας το θέμα πάλι, να το επανεξετάσουν».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δυστυχώς τα α.τ. δεν υπάρχουν πουθενά.οσοι και να είναι.αλλα ακόμα και ένας που λεν οτι είναι ας βγενει καμία βόλτα έξω όχι μόνο μέσα στο αμάξι.α.τ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button