Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών για ασέλγεια σε ανήλικη

diefthinsi


Αναβολή, τελικά, δόθηκε χθες στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του 56χρονου υπαλλήλου (συνταξιούχου πλέον) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας είχε διακόψει για χθες, καθώς την προηγούμενη φορά είχε απορρίψει αίτημα του κατηγορουμένου για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Όμως, χθες, με την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώθηκε τελικά η αναβολή για διαδικαστικούς λόγους, που αφορούσαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και συγκεκριμένα τους ενόρκους.

Νέα ημερομηνία
Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ορίσει με απόφασή του τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, τον Ιούνιο του 2016, ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση.
Η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά έχει δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.

Ασέλγεια
Σύμφωνα με το ιστορικό, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 56χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της.
Η μικρή, λόγω των στενών σχέσεων των δύο οικογενειών, δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα γίνει πιστευτή. Όταν τα αποκάλυψε στη θεία της, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας η 12χρονη κάλεσε τον 56χρονο στο σπίτι, όπου υποτίθεται πως θα ήταν μόνη της. Οι αστυνομικοί, κρυμμένοι, τον αιφνιδίασαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, τότε αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button