Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Ξεκινά αύριο το «Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών»

FESTIVAL-XORODION-2


Ξεκινά αύριο (Τετάρτη), ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Θα λάβουν μέρος 53 χορωδίες με 2.000 χορωδούς και συνοδούς, από την Ελλάδα και 14 χώρες του εξωτερικού. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, εκτός από το γκαλά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το γκραν πρι το Σάββατο, στο Μέγαρο Χορού (τιμές εισιτηρίων 10 και 7 ευρώ, αντίστοιχα).
Οι χορωδίες που μετέχουν, είναι από: Ελάδα, Βοσνία, Βραζιλία, Δανία, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία και Σουηδία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο (Τετάρτη 11 Οκτωβρίου) στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από την Υπαπαντή στην κεντρική πλατεία και στις 9 το βράδυ η εναρκτήρια συναυλία στην Τέντα.
Νωρίτερα, στις 12 μ. Η Φιλαρμονική θα παίξει στο Ιστορικό Κέντρο στους Αγίους Αποστόλους.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην κεντρική προκυμαία ξεκινά στις 6 και στις 8 μ.μ. συναυλία φιλίας και άλλη μία στις 5 μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ.
Από τις 3 – 7.15 μ.μ. θα διεξάγεται διαγωνισμός στο Μέγαρο Χορού.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο ναό των Ταξιαρχών θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στη 1 μ.μ.
Στο Μέγαρο Χορού θα γίνει ο διαγωνισμός για παιδικές και νεανικές χορωδίες στη 1 μ.μ. και στην κεντρική πλατεία συναυλία φιλίας στις 6 και στις 8 μ.μ. Το βράδυ στις 9.30 μ.μ. αρχίζει το γκαλά στο Μέγαρο Χορού.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” και στο Μέγαρο Χορού θα γίνουν οι διαγωνισμοί για μικτές, γυναικείες και ανδρικές χορωδίες από τις 12 μ.και από τη 1 μ.μ. αντίστοιχα.
Συναυλίες φιλίας θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο (στις 5 μ.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο (στις 5 μ.μ.) και στην Αριστομένους, στην ανάπλαση στα “Ουζάκια” (εκεί θα γίνει και το πάρτι των χορωδιών) στις 7 μ.μ..

Την Κυριακή 15 του μήνα, στις 10.30 π.μ. το πρωί, στην Τέντα, θα αρχίσει η τελετή βραβεύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button