Τοπικά Νέα

Καλαμάτα: Παρέμειναν τα 5 χρόνια σε τσιγγάνο για κλοπή 20 ευρώ

Σε κάθειρξη 5 χρόνων, όπως του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας τσιγγάνος, ο οποίος κατηγορείτο ότι έκλεψε 20 ευρώ από το ταμείο εστιατορίου στη μαρίνα της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο τσιγγάνος καταδικάστηκε για ληστρική κλοπή, αφού ο ιδιοκτήτης, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν μέσα στην κουζίνα, τον είδε και τον πρόλαβε πριν φύγει τρέχοντας, και τότε ο κατηγορούμενος -για να κρατήσει τα χρήματα- τον έσπρωξε και… πλακώθηκαν στο ξύλο.

Ο εστιάτορας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήξερε πολύ καλά πόσα χρήματα είχε στην ταμειακή και, εκτός αυτού, τον είδε να τα παίρνει. Ηταν γύρω στη 1 με 1.30 το μεσημέρι και το μαγαζί ήταν άδειο, όπως περιέγραψε, κι ο ίδιος είχε μπει στην κουζίνα για μια δουλειά. Ετσι ο κατηγορούμενος πέρασε πίσω από το γραφείο που πάνω είχε την ταμειακή μηχανή, την άνοιξε και πήρε τα λεφτά. Ηρθαν στα χέρια και… έπεσε ξύλο μέχρι που πήγε η ΔΙΑΣ και τον συνέλαβε.

Ο κατηγορούμενος πάντως, επειδή τα 20 ευρώ βρέθηκαν στο πάτωμα, υποστήριξε ότι ήταν δικά του και ισχυρίστηκε στην απολογία του πως μπήκε για να αγοράσει φαγητό. Υποστήριξε μάλιστα ότι με το που μπήκε φώναξε και ξαναφώναξε, και αφού δεν εμφανίστηκε κανένας έκανε να φύγει. Δεν πρόλαβε, όμως, γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο εστιάτορας τον πέταξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει, και μαζί του 2-3 ακόμη. Εκεί πάνω στο… ξύλο, έχασε και το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, υποστήριξε ο τσιγγάνος.

Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button