Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτική

Καλαμάτα: Ρήξη στην παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»

Εμφανής είναι πλέον η ρήξη στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” όπως φάνηκε και χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος, όταν οι έξι σύμβουλοι μείζονος μειοψηφίας διαχώρισαν τη θέση τους από τον επικεφαλής της Μανώλη Μάκαρη, δηλώνοντας την διαφοροποίησή τους και απαίτησαν από τον πρόεδρο του Σώματος κατά την ψηφοφορία των θεμάτων, να ερωτηθούν προσωπικά για την ψήφο τους, καθώς δεν ακολουθούν πλέον την συνολική ψήφο της παράταξης όπως εκφράζεται από τον Μανώλη Μάκαρη. Οι έξι σύμβουλοι μάλιστα, αν και δεν δήλωσαν ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη, δεν επέτρεψαν στον Μανώλη Μάκαρη, να καθίσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου στη θέση που καθόταν μέχρι πρόσφατα, αναγκάζοντάς τον να καθίσει στη δεύτερη σειρά, με τον δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Μπεχράκη να καταλαμβάνει τη θέση.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η μόνη ρήξη που υπάρχει είναι του επικεφαλής με τη δημοτική ομάδα καθώς δεν παρέκαμψαν οι έξι τον κ.Μάκαρη, αλλά συνέβη το αντίθετο. Σχολίασε , ωστόσο «πως δεν θα γίνουμε σκιες μέσα στο δημοτικό συμβούλίο αλλά θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε από τις θέσεις στις οποίες μας εξέλεξαν οι δημότες της Καλαμάτας». Σε ό.τι αφορά στη θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ.Μπεχράκης διευκρίνισε πως δεν είχε καμία σημειολογική αναφορά το ότι ο ίδιος κάθισε στη θέση του επικεφαλής αλλά αυτό έγινε για «πρακτικούς λόγους», όπως είπε καθώς στην πρώτη σειρά κάθονται τα μέλη της άτυπης γραμματείας της παράταξης προκειμένου να υπάρχει μια άμεση συνεννόηση .

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μάκαρης, μιλώντας κι αυτός στο σταθμό μας, τόνισε πως οι αποφάσεις της παράταξης βασίζονται σε ανοιχτές διαδικασίες και όχι σε μια κλειστή ομάδα, η οποία όταν κλήθηκε να συμμετάσχει στην ανοιχτή συνέλευση πριν μερικές ημέρες, δεν ανταποκρίθηκαν. Διευκρίνισε επίσης πως η δική του υποψηφιότητα για το δήμο Καλαμάτας, στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, προχωρά κανονικά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και τα όσα διαδραματίστηκαν με την παράταξη, εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή διάφορα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχετικά με τη στήριξη προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας, κάνουμε σαφές πως το κόμμα παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό στην αυτοτέλεια του θεσμού τις διεργασίες για την κατάρτιση ενός πλατιού προοδευτικού συνδυασμού νίκης στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Η οποιαδήποτε ονοματολογία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε ότι μας αφορά»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε αργά σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι και η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»:
«Δυστυχώς, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που δυστυχώς αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.
Ως Ανοιχτός Δήμος, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα. Δηλώνουμε πάντως κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας. Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.
Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν «ελαφρά τη καρδία» θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button