Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Σπαρακτικές στιγμές στο λιμάνι με γυναικόπαιδα πρόσφυγες

c131bdc521d10e4d4fdc4232bc263ece_XL


Στιγμές του δράματος της προσφυγιάς και της μετανάστευσης εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος 50 πρόσφυγες και μετανάστες. Μωρά έκλαιγαν όταν λιμενικοί τα πήραν για μια στιγμή προκειμένου να αποβιβαστούν από το σκάφος οι μητέρες τους, μια μητέρα ενός μωρού λιποθύμησε πιθανόν από την κούραση και το παιδί της το κατέλαβε φόβος και πανικός. Οι μετανάστες βρίσκονται στην αποθήκη του λιμανιού μέχρι να γίνουν οι προβλεπόμενες καταγραφές των στοιχείων τους, ενώ θα κρατηθούν στο κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής στο κτιριακό συγκρότημα του νέου Δημαρχείου. Έχουν συλληφθεί και τρία άτομα που φέρονται ως οι διακινητές…

METANASTES-ENA-03-08-17.jpgΟι πρόσφυγες και μετανάστες έπλεαν με το ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου όταν τους εντόπισε πλοίο της Frontex και τους ανάγκασε να πλεύσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το σκάφος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, ενώ και οι πρόσφυγες με τους μετανάστες φέρονται ότι ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους ώστε να φτάσουν στην Ιταλία.
METANASTES-TRIA-03-08-17.jpgΑπό το Δήμο Καλαμάτας έχει ανακοινωθεί σχετικά: «Δύναμη της Frontex (Φινλανδοί) εντόπισε πλοίο με μετανάστες (50 και πλέον στον αριθμό) ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, οι οποίοι θα αποβιβαστούν αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας, με κεντρική εντολή.
METANASTES-TESSERA-03-08-17.jpgΑσφαλώς, οι μετανάστες δεν μπορεί να παραμείνουν στην προβλήτα και θα φιλοξενηθούν από το Δήμο στο χώρο (Δημαρχείο), όπου εξακολουθούν να φιλοξενούνται άλλοι 60 μετανάστες, από προηγούμενη αποβίβαση στο λιμάνι. Σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και αύριο, ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει για τη διατροφή των μεταναστών και ό,τι άλλο αναγκαίο».
Σημειώνεται ότι στο λιμάνι βρίσκονται λιμενικοί, αστυνομικοί, εκπρόσωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου, της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ φροντίδα παρέχουν στους πρόσφυγες και μετανάστες άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλοι εθελοντές.
Στ.Μ.

METANASTES-OXTO-03-08-17.jpg

METANASTES-EFTA-03-08-17.jpg

METANASTES-EXI-03-08-17.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button