Τοπικά Νέα

Καλαμάτα: Σύσκεψη για τα κουνούπια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχων, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων της Μεσσηνίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο τον τρόπο καταπολέμησης των κωνωποειδών κατά τη φετινή χρονιά στο Νομό.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε στο τέλος της σύσκεψης, ότι οι απόψεις Περιφέρειας-Δήμων συμπίπτουν, η καταπολέμηση θα συνεχίσει όπως τα προηγούμενα χρόνια με τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων και με εργολαβία μέσω Αναπτυξιακών. Επίσης θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για επικουρική επέμβαση στον οικιστικό χώρο των Δήμων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με τους Δήμους του Νομού τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε ότι μέριμνα της Περιφέρειας αποτελεί η υγεία των πολιτών και επεσήμανε ότι από το 2011 που έχει αναλάβει η Περιφέρεια το πρόγραμμα καταπολέμησης κωνωποειδών, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Τέλος σημείωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι για το φετινό πρόγραμμα καθώς και ότι θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο με τη συνεργασία επιστημόνων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button