Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Το «Θερινό Σχολείο για μεσσήνιους ομογενείς» στην πανεπιστημιακή σχολή

6-1021x580


Τον 12ο χρόνο του διανύει φέτος ο θεσμός του θερινού σχολείου νέων ομογενών, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Το φετινό θερινό σχολείο, το οποίο θα παρακολουθήσουν 35 νέοι ομογενείς, ηλικίας 18 έως 24 χρόνων, θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου, ενώ στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο “Ν. Πολίτης” της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας, θα μιλήσει η Θεανώ Αδαμοπούλου, υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα “Πολιτισμικές διαδρομές στη Μεσσηνία”.

Τα μαθήματα -τα οποία θα παρακολουθήσουν επίσης και 8 ενήλικες, 4 δάσκαλοι και 4 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής- περιλαμβάνουν, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικό Πολιτισμό, με διδάσκοντες καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ επιστημονική υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου είναι η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του εν λόγω Πανεπιστημίου.
Στο πρόγραμμα, εξ άλλου, περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα, ενώ συμπληρωματικά, προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης. Σκοπός του Θερινού Σχολείου, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα πολλές δεκάδες νέοι ομογενείς και δάσκαλοι, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ουρουγουάη, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button