Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Τσουνάμι ανθρωπιάς για την οικογένεια της οποίας κάηκε το σπίτι

b138894736a90fc7ee9dd726bc412624_L


Συγκινεί η ανταπόκριση συμπολιτών μας για τη στήριξη της οικογένειας με τα τρία παιδιά, της οποία το σπίτι κάηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Καλαμάτα. Οι οικογένεια ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τους τελευταίους μήνες και τα παιδιά είχαν ανάψει κεριά στο δωμάτιό τους. Από την πυρκαγιά κινδύνεψαν τα τρία παιδιά, ενώ καταστράφηκε ολοκληρωτικά η οικοσκευή του σπιτιού. Άμεσα συγγενής της οικογένειας πρόσφεραν φιλοξενία στα μέλη της, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας διέθεσαν είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές.
Με εντολή του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης και κοινωνική λειτουργός του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκαν την οικογένεια. Σε ένδειξη στήριξης, ο Δήμος διέθεσε στην οικογένεια δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, θα σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να χορηγηθεί στην οικογένεια το επίδομα εκτάκτων αναγκών. Ακόμη, ο Δήμος συνέδραμε στην αποκομιδή καμένων ειδών από το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία με αξιοπρέπεια προσπαθεί για την επιβίωση. Σε συγκέντρωση βοήθειας προχώρησε και ο Σύλλογος Τριτέκτων Καλαμάτας.
Πέραν αυτών, ο κ. Μπουζιάνης επισκέφθηκε τη ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου το ακίνητο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της οικογένειας έμεινε άνεργος τους τελευταίους μήνες και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις οι οποίες συσσωρεύτηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button