ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κατσίβελας: “Το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας θα γίνει” αφήνοντας υπονοούμενα για το υψηλό κόστος της μελέτης

1087__MG_1483


Ερωτήσεις για το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας δέχθηκε ο δήμαρχος Τριφυλιάς κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. από την επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννας Μαραβελή και το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κουτσούλη μετά από δημοσιεύματα τα οποία μεταθέτουν για «αργότερα» την εκτέλεση του έργου.

Ο δήμαρχος είπε πως το έργο θα γίνει κανονικά και δεν υπάρχει καμιά απόφαση ανάκλησης, ωστόσο θεώρησε υπερβολικό το κόστος των εργασιών για ένα τέτοιο έργο, οι οποίες αγγίζουν τις 350.000 ευρώ, δείχνοντας να μην “πείθεται” από την μελέτη την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Στο συνολικό ποσό των 350.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες για τον τοίχο αντιστήριξης στην πλατεία της Άνω Πόλης, όπου κατέρρευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, και κοστολογούνται με το ποσό των 100.000 ευρώ, κάτι, που κατά τον ίδιο, θεωρούνται υπερβολικά τα χρήματα. Για το λόγο αυτό ο δήμος θα πάει με τη διαδικασία αυτεπιστασίας με κόστος να ανέρχεται στις 56.500 ευρώ αντί των 100.000 ευρω. Όσον αφορά για τη συνολική ανάπλαση είπε πως αυτή τη στιγμή τα χρήματα δεν είναι διαθέσιμα, όμως πολύ σύντομα και μετά από τις εκπτώσεις που λάβει ο δήμος από έργα που δημοπρατούνται αλλά και χρήματα που κάνει να παίρνει ο δήμος από τη ΔΕΥΑΤ το έργο θα γίνει.

Στην ερώτησή του ο κ. Κουτσούλης ανέφερε τα εξής: «Η Άνω Πόλη γνωρίζετε ότι για την Κυπαρίσσια και γενικότερα για την Τριφυλία αποτελεί την σημαντικότερο προορισμό για τη νεολαία. Είναι η κατοικημένη περιοχή με τα διατηρητέα κτίρια τα οποία δεν τα συναντούμε σε κάποια άλλη περιοχή της Τριφυλίας, ως εκ τούτου η ανάπλασή της θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα από την στιγμή που θέλουμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και τέλος πάντων από την στιγμή που η τουριστική ανάπτυξη στηρίχθηκε από την ιδιωτική πρωτοβουλία όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα όπως είναι το κυκλοφοριακό στην περιοχή αυτή […] με μεγάλη λύπη διάβασα σε δημοσιεύματα και από ιστοσελίδες ότι το έργο αυτό ανεκλήθη. Ανεκλήθη, αν το ποσό είναι 350.000 ευρώ, δεν το θεωρώ δα τόσο ιδιαίτερα μεγάλο τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι σαν δήμος να ξοδέψουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για άλλες αναπλάσεις σε άλλες περιοχές οι οποίες δεν ξέρω αν τις έχουν τελικά τόσο ανάγκη, όσο αυτή τη στιγμή η Πάνω Πόλη, και δεν έχω τίποτα με τις άλλες περιοχές απλά επειδή στην Άνω Πόλη συσσωρεύεται νεανικός πληθυσμός […] το ερώτημα που τίθεται είναι, τι προβλέπεται από δω και στο εξής, δηλαδή θα πάμε για του χρόνου, θα φτιαχτεί μια νέα μελέτη, πως θα περιοριστούν τα έξοδα σε μια υπάρχουσα μελέτη η οποία έχει κοστολογηθεί κάπου, ποιος είναι ο στόχος;»

Ο δήμαρχος απατώντας στον κ. Κουτσούλη είπε, «ουδέποτε ανεκλήθη, είπα και στην προηγουμένη απάντηση, η βούληση είναι δεδομένη, η απόφαση είναι εν ισχύ. Εάν θέλετε τώρα να κουβεντιάσουμε αν ένας μαντρότοιχος κάνει 100.000 ευρώ δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε αυτά τα παιχνίδια, με 70.000 ευρώ και με 50.000 ευρώ σήμερα χτίζεις μεζονέτα, με 100.000 την μάντρα αντιστήριξης της Άνω Πόλης δημιουργείται θέμα μεγάλο […] θα γίνει η μάντρα αντιστήριξης με αυτεπιστασία από το δήμο, και μην ξεχνάτε έχουμε θέματα τα οποία θα προχωρήσουμε, βεβαίως και θα γίνει το έργο, επιμένουμε, αυτά τα χρήματα αυτή τη στιγμή στο δήμο δεν υπάρχουνε, όμως θα έρθουν από τις εκπτώσεις των έργων που είναι να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και είναι μερικά θέματα τα οποία πέρασαν από την οικονομική επιτροπή και μας έχει καθυστερήσει και η τεχνική υπηρεσία αλλά εντάξει ας δώσουμε και λίγο χρόνο ακόμη  να ολοκληρωθεί και η ανάπλαση της εισόδου τη πόλης των Φιλιατρών, ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 240.000 ευρώ που θα βγάλει και αυτό εκπτώσεις. Συν πόρους που μας χρωστάει η ΔΕΥΑΤ και είναι να καταβάλει στο δήμο, το έργο είναι εξασφαλισμένο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κουβεντιάζουμε ότι ανεκλήθη, είδατε να πήραμε καμία απόφαση, να ανακοινώσαμε καμιά απόφασή; καλοθελητές μπορεί να υπάρχουν, το βέβαιον είναι ότι θα γίνει, αλλά δεν θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγής”!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button